Remie Tarnadie wordt nieuwe dc van Coronie

702

Remie Tarnadie wordt de nieuwe districtscommissaris van Coronie. Dinsdag jongstleden verrichte hij zijn laatste formele handeling als assembleelid door tijdens een huishoudelijke bijeenkomst, de aanwezigen toe te spreken.

De DNA-voorzitter Jeniffer Geerlings-Simons maakte bekend dat Tarnadie zich terugtrekt als assembleelid om invulling te geven aan een ander ambt. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt de aankomende burgervader, dat hij sedert vorig jaar door de leiding van het land gevraagd werd zijn krachten als DC te geven.

Echter was zijn bijdrage bij de vorige begrotingsbehandeling nog nodig. De gewezen parlementariër wordt opgevolgd door Joan Wielzen.

Wanneer hij straks leiding mag geven aan het district is het volgens hem goed, gelet op de schaarse middelen, na te gaan welke zaken prioriteit genieten. De aankomende DC wil dit samen doen met de Coroniaanse gemeenschap.