66ste verkeersdode is 14-jarige voetganger

1572
Terry J.

23435226_296209107538777_7666738217762089061_nOp dinsdag 7 november is de 14-jarige Terry Joghieis dodelijk aangereden aan de Krakaweg, ter hoogte van Cabendadorp. Na de melding van de aanrijding deden wetsdienaren van het ressort Zanderij de plek aan voor onderzoek. Voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat Terry samen met een neef naar de winkel liep. Zij liepen aan de rechterkant van de weg, vanuit het dorp in de richting van de Afobakaweg. Het voertuig dat de jongens heeft aangereden, had dezelfde rijrichting.

De bestuurder geraakte op een gegeven moment van zijn rijhelft, belandde op de andere rijhelft en reed de jongens op de berm aan. Terry kwam op het voertuig terecht. Hij liet ter plaatse het leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

De 46-jarige autobestuurder Rinco K. is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een blaastest blies de dronken chauffeur 820 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de bestuurder ingesloten.

Het ontzielde lichaam van de jongen is voor obductie in beslag genomen.
Met het overlijden van Terry is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 66.