Suriname gaat voor prijzen tijdens Darcy Beckles 2017

790

Evenals vorig jaar het geval was gaan de Surinaamse atleten van de Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) voor de topprijzen tijdens de Darcy Beckles Classic Invitational Barbados op zaterdag 11 november.

Deze prestigieuze Bodybuilding en Fitness competitie wordt jaarlijks gehouden en is één van de grootste en sterkst bezette amateur wedstrijden in de regio. De deelnemende landen zijn Barbados, Antigua, Trinidad, St Lucia, Guyana, Guadeloupe en Suriname. Er hebben zich 85 atleten ingeschreven. Het bestuur van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond beijverd zich er sinds haar aantreden voor onze atleten zoveel als mogelijk in te zetten voor internationale wedstrijdenSuriname deed vorig jaar voor het eerst mee en drukte meteen haar stempel.

Zo eindigde 5 – voudig mister Suriname Soepe Koese op de tweede plaats in de invitational klasse, de zwaarste klasse. 3- voudig Bikini Fitness kampioen Stefani Tjon a San en Stage of Champions kampioen 2016 Militia Galimo behaalden de tweede plaats in hun categorie. In de Bodybuilding Open klasse werd Anthony Nekrui derde. Mr Suriname 2017 Mark Tjon reist vanwege bijzondere omstandigheden niet af naar Barbados.

Suriname reist met 8 atleten af naar Barbados. De delegatieleider is SBWB bestuurslid Rachida Huijzen. Ook SBWB bondscoach Eddy Wilson maakt deel uit van de delegatie. De atleten die afreizen zijn Militia Galimo, Stefani Tjon a San, Suelle Shepperd, Priscila Calor, Anthony Nekrui, Archie Orban, Sergio Holwijn en Daes Burgzorg. De delegatie vertrekt op donderdag 9 november. De registratie en meeting
met de Chiefjudge is op vrijdag 10 november. Op zondag 12 november keert onze delegatie terug naar Suriname.

Bron: SME sport