14e Srefidensi marathon

784

De veertiende Srefidensi Marathon 2017 staat voor de deur. De voorbereidingen zijn al weken in volle gang. De verschillende markeringen op de route zijn al aangebracht. Ook bij de inschrijvingen loopt het erg vlot.

Het aantal marathonlopers van het vorig jaar is reeds overschreden. Meer lopers vanuit het buitenland hebben zich aangemeld. Intussen heeft de winnaar van het vorig jaar, Lionel D’Andrade zich al ingeschreven. Ook de bekende marathonlopers Guillermo Uderhout, Carolien Marlet , Felizdaal, Baktawar en Irene Tijndal hebben zich opgegeven voor deelname.

De Fransen zijn dit jaar van de partij op alle onderdelen nl Marathon, Halve Marathon, Halve Marathon Estafette en Marathon Ekiden. Voor de Marathon zijn er tot nu toe 26 deelnemers uit de landen Suriname, Nederland, USA, Frans Guyana, Guyana, Cuba, Frankrijk en Columbia.

Halve Marathon: 96 deelnemers uit Suriname, Frankrijk, Filippijnen, Frans Guyana, Nederland, Guyana. Halve Marathon Estafette: 11 teams uit Suriname en Frans Guyana. Marathon Ekiden: 2 teams uit Nederland en Frans Guyana. Long Distance Walking: 33 personen en wel uit Nederland en Suriname. Gezien de vele telefoontjes verwacht de organisatie deze week veel meer inschrijvingen.

Het secretariaat is gevestigd op de Luchtmachtbasis aan de Doekhieweg te Zorg en Hoop en de inschrijvingfen zijn tot donderdag 16 november 2017 van 08.00 tot en met 17.00 uur. De start en finish van de veertiende Srefidensi Marathon vinden plaats op zaterdag 18 november 2017 op het Onafhankelijkheidsplein. De loop start om 17.30 uur.

Bron: SMEsport