Politie onderzoekt op fraude verblijfsvergunning

1221

Het Korps Politie Suriname, afdeling Fraude heeft een zaak in onderzoek, betreft het gesjoemel met verblijfsvergunningen ten behoeve van vreemdelingen op een groot schaal.

De valse documenten, die voorzien zijn van nagemaakte handtekeningen van de functionarissen en stempelafdrukken van de overheidsinstanties, zijn uitgegeven aan een grote groep mensen door een zekere JERRY tegen betaling. Om voor te komen dat personen die zaken met deze Jerry gedaan hebben als medepleger of medeplichtige worden aangemerkt, wordt verzocht in contact te treden met de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname te Geyersvlijt.

Er is voor Jerry, de 55 jarige die officieel Bechoe Jerry Dewanand heet, inmiddels al een opsporingsbericht uitgevraagd namens de Procureur Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname.