Judoclub Sonkei heeft voor het eerst meegedaan aan het Tournoi de L’Avenir (Toernooi voor de Toekomst) in Cayenne, Frans Guyana. De vechters die meegingen waren Gia Salik, Jamara Kasanwidjojo, Megumi Kent, Yomaira Sital en Marric Redjodikromo.

De oogst die het afgelopen weekeinde werd binnengehaald is goud voor Kasanwidjojo en zilver voor Sital, beiden in de gewichtsklasse (-32kg). Megumi Kent won al haar partijen overtuigend middels Ippon (volpunt) en werd kampioen in de -44 kg klasse.

Redjodikromo mocht vanwege zijn leeftijd en gewicht in twee klassen vechten. In de -32 klasse 9 – 10 jaar werd hij kampioen, terwij hij in de klasse -32 klasse 10 – 11 jaar een derde plaats bemachtigde. Door dit resultaat heeft Judoclub Sonkei wat clubparticipatie betreft de derde plaats behaald.

Aan dit internationaal toernooi, dat door de Franse Judoclub Club de Sport et d’Animation de Bonhomme (CSAB Judo) al een aantal jaren wordt georganiseerd, namen ruim 120 vechters deel en was alleen bestemd voor 10 en 11 jarigen. Naast een aantal Frans Guyaneze clubs waren er ook aanwezig, clubs uit Martinique en Brazilië (Amapa).

De ouders van de vechters hebben de kosten voor deze afvaardiging zelf betaald, tewijl de Hakrinbank ook een bijdrage hieraan heeft geleverd. Ook heeft Judoclub Sonkei tijdige medewerking vanuit het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur gehad, waardoor goede afspraken zijn gemaakt met de schoolleiders van de respectieve scholen waar de vechters op zitten.

Shies Madhar en Martin Redjodikromo (trainers/ coaches) zijn tevreden met dit resultaat, maar blijven realistisch en zullen meer trainingsuren moeten maken om het Franse en Braziliaans judo bij te kunnen benen. Echter zullen we de basisgedachte van plezier-hebben-bij-het-judoën niet overboord gooien ten koste van het willen winnen. Als judoclub proberen we middels plezierig judo de vechters klaar te stomen voor wedstrijden, waarbij het kunnen omgaan met een winst of een teleurstelling in dit stadium van hun groei (emotionele, fysieke en conditionele) veel belangrijker is dan het kampioenschap alleen behalen. Door het accent hierop te leggen zullen deze vechters op termijn met deze normen zich makkelijker en ook succesvol kunnen voortbewegen in de samenleving.

Over 2 weken reist Judoclub Sonkei met 13 vechters weer af naar Cayenne om deel te nemen aan het Tournoi International Antilles Guyane toernooi. Dit toernooi is bestemd voor vechters vanaf 13 jaar en ouder.

Bron:SMEsport