Voortvluchtige zangvogeldief aangehouden

653

De 18-jarige Lorenzo D. is na een maand door de politie van Lelydorp op woensdag 15 oktober aangehouden voor diefstal van gekooide zangvogels en bromfietsen. De diefstal is gepleegd in de maand oktober. Buurtbewoners hadden melding gemaakt van het feit dat er verdachte figuren in de omgeving van de Curaçaoweg waren gesignaleerd.

Ter plaatse trof de politie enkele verdachten aan. Tijdens de aanhouding zag Lorenzo kans weg te komen. Bij de aanhouding op 15 november gaf Lorenzo op te zijn geheten Quincy B. al gauw viel hij door de mand bij de confrontatie met de andere verdachten.

Lorenzo ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad bij het strafbare feit. Zijn kompanen beweren het tegendeel. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in het belang van het onderzoek ingesloten.