Bewoners van de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa mogen verzekerd zijn van optimale medische zorg. De regering heeft besloten dat deze gebieden medische bijstand krijgen van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie. Geruime tijd hebben bewoners van deze gebieden geklaagd over het feit dat de zorg, die ze al die tijd gehad hebben, niet optimaal was.

Afgelopen vrijdag is op instructie van president Desire Bouterse een medisch team naar deze gebieden vertrokken om de bewoners betere medische zorg te bieden. Het is de bedoeling dat het team tot en met 19 november bezig zal zijn. Districtscommissaris Laksmienarain Doebay van Saramacca zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat het team bestaat uit vijf artsen. Bij deze missie is ook een team van Stichting Lobi aanwezig. De kick off van deze gezondheidsmissie vond gisteren plaats in het dorp Kalebaskreek. Het is volgens de DC de bedoeling dat er maandelijks missies naar deze gebieden zullen plaatsvinden. Hij liet ook weten dat ook de Stichting Jeugd Tand Verzorging ook zal participeren tijdens het verlenen van medische zorg aan de dorpsbewoners.

De burgervader gaf ook aan, dat er een bootambulance (speciaal ingerichte boot) momenteel wordt klaargemaakt die gestationeerd zal worden te Donderskamp. Zo kan dit vaartuig in gevallen van nood de plaatselijke bevolking een grote dienst bewijzen. DC Doebay gaf aan, dat de burgers enthousiast hebben gereageerd op dit besluit vanuit de regering om de missie maandelijks te doen plaatsvinden.