Auto-inbreker op heterdaad betrapt en aangehouden

898

De politie van ressort Centrum heeft op dinsdag 14 november de 28- jarige Robert B. aangehouden voor een auto-inbraak aan de Koninginnestraat.

Volgens verklaring van omstanders is Robert op heterdaad betrapt door de benadeelde. Hij zette het op een lopen met medeneming van een bruine portemonnee met SRD 30, een identiteitskaart, studentenkaart en een rijbewijs. De benadeelde zette met enkele omstanders te voet de achtervolging in. Zij hielden de verdachte ter hoogte van de Hendrikschool aan de Henk Arronstraat aan.

Robert blijkt een bekende van de politie te zijn. Op hem werden de buitgemaakte zaken terug gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenares. Volgens verklaring van de aangever had zij haar auto goed afgesloten geparkeerd aan de Koninginnestraat. Terwijl zij wegliep, keerde ze zich plotseling om en zag iemand bij haar voertuig staan. Deze sloeg de kleine ruit kapot en nam de portemonnee en andere documenten weg uit haar auto. Ze rende naar haar auto en schreeuwde de inbreker toe haar auto met rust te laten. Robert zette het toen op een lopen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de auto-inbreker gratis loge geboden in het cellenhuis.