Voorbereidde roofoverval eindigt fataal

2697

23794887_1835948033318471_4010761322302635796_nIn de avond van zondag 19 november vond een gewapende beroving plaats bij een bedrijf op de kruising van de Munder- en de Kwattaweg. Na een Algemene Oproep van de Centrale Meldkamer van de politie sprongen diverse eenheden in actie.

Het bedrijf was op het moment van misdaad open. Er waren vermoedelijk 5 of meerdere gemaskerde manspersonen. Terwijl twee van de rovers naar binnen liepen, hielden drie polshoogte. Een van de drie die het bedrijf binnen liep, hield de ondernemer onder schot. En de andere twee liepen naar de kassierster. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij bel-, kraskaarten en ook haar schoudertas afstaan. Als laatst liepen de rovers het pand uit en hebben een klant beroofd van een halsketting, zo duidt het onderzoek.

23755312_1835948006651807_3450791419816692759_nZe reden weg van de plek in een grijs gelakt voertuig, waarna ze werden achtervolgd door een medewerker van een speciale eenheid. Hij schoot op het voertuig om hen te dwingen te stoppen. De bestuurder veroorzaakte een aanrijding met twee voertuigen, door te rijden met hoge snelheid om hun aanhouding te vermijden en botste vervolgens tegen een schutting. De 5 rovers stapten de auto uit en vluchtten verschillende richtingen op.

De bestuurder werd met verwondingen, levenloos, in het voertuig aangetroffen. Deze was bekend bij de politie. Het gaat om de 28- jarige Roche de Link.
In één van de voertuigen die was aangereden door de rovers zaten er vier bejaarden. Zij zijn per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. De bestuurder van het andere voertuig heeft uit eigen initiatief de SEH bezocht.

In het voertuig van de rovers werden enkele vuurwapens aangetroffen en een deel van de eerder gestolen buit. Er is ook een kogelwerende vest zonder opschrift gevonden in de omgeving.

De auto waarmee de rovers het overval hebben gepleegd, blijkt eerder te zijn gestolen in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis, waarop de aangifte op 31 oktober 2017 werd gedaan. Zo bevestigen de kentekenplaten.

De rovers hielden autobestuurders onder schot toen ze verschillende richtingen oprenden tijdens hun vluchtweg. Een van de rovers is ergens uitgestapt, is gesprongen over enkele schuttingen en is daarna opgehaald te Charlesburg door een wit gelakte voertuig waarin een vrouwspersoon in zat.

Het ander wit gelakt voertuig dat is buit gemaakt door twee van de rovers is onbeheerd achter de Paramaribo Zoo aangetroffen. Het is nog steeds niet bekend of de andere verdachten zijn geraakt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk van de bestuurder Roche voor obductie in beslag genomen.

De politie vraagt hierbij aan de totale gemeenschap om extra alert te zijn en alle informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze rovers door te spelen aan de afdeling Kapitale Delicten. U kunt ze bereiken op de nummer 403645 – 403252; de Centrale Meldkamer 115 of de gratis tip lijn 179.

Het onderzoek is voort gedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.