94 Surinamers geëerd aan de vooravond van Srefidensi

861

Gisteren heeft de decoratie van onder andere de leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger en het Korps Brandweer Suriname, in de Congreshal plaatsgevonden. 94 personen hebben gisteren tijdens deze plechtigheid een onderscheiding gekregen.

De personen die werden geëerd hebben allen een bijdrage geleverd aan de orde handhandhaving zowel nationaal als internationaal. In 1995 heeft een gezamenlijke militaire eenheid van het Nationaal Leger en ambtenaren van het Korps Politie Suriname geparticipeerd aan activiteiten van de United Nation mission Haiti meer bekend als ‘De Haiti Missie’.

Vice President Ashwin Adhin gaf in zijn toespraak aan dat deze landgenoten internationaal en nationaal een heldendaad hebben verricht en daarvoor op gepaste wijze gedecoreerd dienen te worden. Zo werd oud korpschef Paul Hendrik Monsels, die reeds in 2015 werd voorgedragen, maar wegens omstandigheden zijn decoratie niet in ontvangst kon nemen gedecoreerd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm.

Verder werden ook leden van de Politie Ondersteuningsgroep (POG) onderscheiden voor hun heldendaad.