Beroving Sarakreek gebied eindigt met één dode

1080

Op woensdag 22 november kreeg de politie van het ressort Brokopondo een telefonische melding omtrent een beroving in het Sarakreek gebied waarbij er vermoedelijk één dode is gevallen. Het ging om Fernando, een bekende bij de politie.

Toen de politie eenheden van de afdelingen Kapitale Delicten, Forensische Opsporing en Brokopondo naar het gebied waren getogen voor het instellen van een onderzoek, werd het lijk van Fernando ontmaskerd aangetroffen. Ook heeft de politie een jachtweer in beslag genomen, dat gevonden was in de nabije omgeving. De politie geeft aan dat Fernando vaker is aangehouden voor gewapende overvallen in het Sarakreek gebied.

De 23- jarige Braziliaan Max G. met verwondingen aan het lichaam, vermoedelijk van hagels uit een jachtgeweer, is ook aangehouden door omstanders. Zij hebben hem overgedragen aan de politie, waarna Max ontkende dat hij enige betrokkenheid had met de beroving.

Uit het voorlopige onderzoek zijn arbeiders te Gran Kreek overvallen door een vijftal Braziliaanse rovers, waarbij er een hoeveelheid goud zijn buitgemaakt.

Bij het wegtrekken ontstond een wapengevecht. Waarbij Fernando daarbij is dood geraakt.
Het ontzielde lichaam is na afstemming van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
De tweede verdachte is gevoerd naar de Spoed Eisende Hulp, waar hij medische behandeling kreeg. Na afstemming is hij ingesloten.

Deze zaak zal de afdeling Kapitale Delicten verder onderzoeken.