Beloning van US$ 35.000 voor ontdekking vermiste Hi-Jet helikopter wordt wel uitbetaald

539

Omar Terborg, voorzitter van de raad van commissarissen bij Hi-Jet gaf aan dat er wel een beloning is voor de ontdekking van de vermiste helikopter en bemanning. De beloning is US$ 35.000. De politie is bezig uit te zoeken wie het toestel precies ontdekt heeft. Er is uitgelegd dat in het in eerste instantie om twee Inheemse mannen gingen. Daarna bleek dat er nog 2 mensen bij zijn gekomen. Het gaat om een groep mensen die in dienst zijn van een Maleisisch houtbedrijf. De zes mensen moeten nog worden verhoord. Hi-Jet gaf aan dat ze later niet te horen willen krijgen dat zij mensen hebben gestuurd om de heli te gaan zoeken. Er is ook aangegeven dat wanneer de zaken door het objectief zijn vastgesteld ervoor gezorgd wordt dat de mensen die de heli hebben gevonden beloond worden.

Door de politie wordt nagegaan of de zes mannen daadwerkelijk de vinders van het wrak zijn. Terborg zei dat er veel beeldmateriaal is opgestuurd naar hun, ook vanuit Maleisië. Hij zei dat er rechtstreeks met de vinder of vinders zaken gedaan zullen worden, niet met vertegenwoordigers, ook al zijn ze advocaten. “Hi-Jet staat voor oprechtheid.”