Minister Miranda kondigt verkeersregels en -meubilair aanpassingen aan

1135

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) geeft aan, dat er overal in het land veranderingen in het verkeer op komst zijn.

Zo wordt onder andere de Ringweg binnenkort een eenrichtingsweg, voorzien van verkeerslichten. De verkeerslichten worden zo hoog mogelijk geplaatst om te voorkomen dat die binnen de kortste keren omver worden gereden.
Al geruime tijd wordt door weggebruikers een beroep gedaan op het ministerie om het verkeersmeubilair op en langs onze openbare wegen aan te passen. Het wegmeubilair heeft onder andere te maken met verkeersborden, wegmarkeringen, strips, drempels en verkeerslichten. Die voldoen op dit moment niet overal aan de hedendaagse eisen. Een groot deel moet met spoed worden vervangen of aangepast, voor een veilig en fatsoenlijk verkeer.

“De aslast in Suriname was vastgesteld op 8 ton, maar bleek vaak te worden overschreden, vandaar dat de politie samen met de wegenautoriteit met de wegingen is begonnen”, vertelt de minister. De wegen die nu door Dalian worden aangelegd hebben een capaciteitsvermogen van maximaal 12 ton. De verhoging van de aslast is inmiddels afgekondigd en op 30 november in werking gegaan. We hebben binnenkort een sessie waarbij de nieuwe regels worden gepresenteerd en harde afspraken worden gemaakt met de ondernemers. Volgens de internationale standaarden moet bij snelheden van boven de 100 km per uur de rijbanen gescheiden zijn. Aan het ministerie van Justitie en Politie is gevraagd, om oplossingsmodellen te bedenken en zo de snelheden op de desbetreffende wegen aan te passen. “Er is ontzettend veel vraag naar drempels door de samenleving, maar in eerste instantie krijgen scholen en kinderspeelplaatsen voorkeur. Volgens de voorlopige planning wordt op zeer korte termijn 138 drempels geplaatst bij scholen”, stelt de bewindsman.