Straatrover opgepakt en opgesloten

734
African American in Prison

Op donderdag 30 november heeft het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de 31-jarige Astrando M. aangehouden en opgesloten.

Astrando wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een beroving op die dag op een adres in het ressort Uitvlugt. De benadeelde schakelde de politie in. Daar aangekomen wees het onderzoek uit dat de benadeelde bij aankomst voor haar woning vanwege de zware regenbuien in haar voertuig was blijven zitten. Toen het weer opklaarde, maakte zij aanstalten uit te stappen. Bij die gelegenheid werd zij van achteren beet gepakt. Onder het uiten van bedreigingen rukte de verdachte een schoudertas met goederen van haar weg. Hierna sprong hij in een gereedstaande auto. Omstanders die dit zagen, noteerde het kentekennummer van de vluchtauto.

Na enige tijd signaleerde RBTP tijdens surveillance bedoeld voertuig nabij het Molenpad en reed deze klem. Astrando die alleen in het voertuig was, is aangehouden. In de auto is een Bijbel, die de benadeelde toebehoort aangetroffen. De buitgemaakte schoudertas met inhoud is nog niet terecht.

Astrando is overgedragen aan de recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek in deze zaak. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij opgenomen in de sterkte van het cellenhuis.