PL gelooft in recht van bestaan

1624

PL 5 dec 2017 pic4Dinsdagavond werd in het PL partijgebouw te Beekhuizen een dankdienst gehouden, dit in verband met het negentien jarig bestaan van het partij. Somohardjo zei dat de Pertjajah Luhur (PL) in zichzelf blijft geloven en maakt zich op om de verkiezingen van 2020 in te gaan. Gaandeweg zullen Willy Soemita van de KTPI en Waldi Nain van de PDO zich aansluiten.

PL 5 dec 2017 pic6Somohardjo wilt dat de kwestie, waarbij LVV-direkteur Djoemadi Kasanmoesdiran acht beschikkingen zou hebben getekend en verstrekt aan een wachter van een bedrijf, helemaal tot de bodem moet worden onderzocht. Deze informatie werd verstrekt door Assambleelid Rachied Doekhi van de NDP tijdens de begrotingsbehandeling. Doekhi heeft heel vlot de naam van de directeur kunnen noemen tijdens de vergadering, maar vermeed vreemd genoeg ook om de naam te noemen van de onderdirecteur Visserij, gaf Somohardjo aan. Hij vraagt zich af of dit kom doordat de onderdirecteur een NDP-topper is of een familie van de hogere of onzichtbare hand van de regering.

De financiële situatie van het land baart ook zorgen op bij de PL-voorzitter. Tijdens de begrotingsbehandeling haalde hij het grote aantal schulden, zowel binnenlands als buitenlands, van de Staat aan. Somohardjo heeft als parlementariër een totale opgave van alle schulden opgevraagd. Hij zei dat deze ontwikkelingen worden bestempeld als nonsens door minister Gillmore Hoefdraad. Daarom wilt Somohardjo bij wet de minister onder curatele stellen, zodat er geen nonsens-beleid verkondigd kan worden. Jennifer Geerlings-Simons, assambleevoorzitter onderbrak Somohardjo diverse keren en vroeg hem de begroting te behandelen. Zij onderbrak uiteindelijk het woord.

PL 5 dec 2017 pic8“Wij propageren de totale eenheid, maar laten we beginnen bij onszelf”, aldus de woorden van de PL-voorzitter, Paul Somohardjo. De partij viert op zaterdag 9 december de verjaardag van de partij samen met de traditionele Kinderdag. Dit alles zal plaatsvinden op het PL Complex Beekhuizen. De kindermiddag begint vanaf 4 uur s’middags en de massameeting vanaf 8 uur s’avonds. Er zullen culturele optredens zijn zoals Djaran Kepang, Wayang, Tajub, Ledeh, Andeh Andeh, Gatok Kotjoh, Srimpie en nog veel meer. Voor de kinderen zijn er Clowns, Springkussens, Treintjerijden, Kadootjes en veel meer. In de avond kunt u genieten van diverse muziek formaties en dj’s.
Voor registratie of info kunt u terecht bij uw kern, coordinatieteam van uw district of bel op 7190468.
Op die dag wilt de PL nationaal en internationaal bewijzen dat de partij alle recht heeft van bestaan: “Mi kanti, ma mi de ete”.