Slachtoffer met schotverwondingen van beschieting en beroving opgenomen

1303

Op dinsdag 12 december kreeg de politie van Brownsweg een melding van beschieting en beroving te Snesi Pasi. Asraf, de ondernemer, moest goederen afleveren aan zijn arbeiders in dat gebied. De ondernemer benaderde zijn neefje die politieman is om mee te gaan met hem. Op dat moment was hij vrij van dienst. Zo blijkt uit verlopige onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de criminelen de mannen al hebben gezien bij aankomst, nadat de goederen waren afgeleverd. Toen de bestuurder zijn vaart moest verminderen langs Snesi Pasi ter hoogte van kilometer 1, waar de weg overgaat in een helling, namen de drie gemaskerde en gewapende rovers het voertuig gelijk onder vuur.

De politieman en zijn oom liepen schotverwondingen op. De verdachten namen een kleine hoeveelheid goud, US$ 200 en het dienstvuistvuurwapen van de wetsdienaar. Daarna zijn zij gevlucht naar het bos.
De ondernemer nam het stuur over en reed verder. Hij kreeg hulp van dorpbewoners, die de politie van Brownsweg inschakelde en de twee slachtoffers naar de Medische Zending (MediZeb) bracht voor medische behandeling.

Van daaruit werden de gewonde slachtoffers per ambulance vanuit MediZeb afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het onderzoek is nu in handen van de recherche van regio Midden.