Onafhankelijkheidsplein schittert wederom dankzij reuze kerstboom

1152

De lichten van de reuze kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein gingen vanavond voor de eerste maal dit jaar aan. Het initiatief voor een kerstboom op het plein is sinds 2011 een begrip in de Surinaamse samenleving, in de laatste weken van het jaar. De grote kerstboom verlicht niet alleen het plein, maar geeft ook een mooier beeld aan het Presidentieel Paleis in de avond.

Ramon Jwalapersad, directeur/eigenaar van Roeli’s lighting & decor, gaf aan dat het project door de jaren heen enorm is gaan groeien. Afgezien van het feit dat zijn bedrijf voor dit jaar de meeste kosten voor zijn eigen rekening heeft genomen, zijn er toch nog andere actoren die hun bijdrage hebben geleverd voor de tot standkoming van dit project. Het Kabinet van de President heeft volledige ondersteuning aangeboden door het onafhankelijkheidsplein beschikbaar te stellen. Ook de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en het personeel van het Openbaar Groen hebben hun medewerking verleend door haar manschappen ter beschikking te stellen.

In 2011 duurde het opzetten van de boom bijkans 21 dagen, maar voor dit jaar kon de boom binnen vijf dagen staan. Een kerstdag zonder lichtjes of kerstboom zou betekenen dat wij in het duister leven. Daarnaast is dit ook een toeristische trekpleister. Deze omgeving staat bekend als een toeristenwijk en dit gebeuren trekt ook heel wat mensen aan naar deze plek, met name via de sociale media. De jeugd geniet er in het bijzonder erg veel van, het is een speciale attractie voor de kinderen. Speciaal voor dit moment zijn kinderen van de mr. Hubert Stichting uitgenodigd en gebracht, zodat ook zij kunnen genieten van de hele ceremonie. Het licht wordt vervolgens aangestoken door een kind van de stichting en de directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San.