Chess Academy Intern toernooi 2017

830

Chess Academy bestaat nu ongeveer 1.5 jaar en verzorgd schaaklessen op 5 locaties, te noemen: Wim Bos Verschuurschool, Khargi Vishnudatt school, O.S. Middenpad Kwatta, IMEAO 1 en Saraswatie school.

Op zondag 10 december hadden de Chess Academy haar interne toernooi te Lalla Rookh. In totaal hebben 145 studenten van de verschillende locaties meegedaan. De studenten waren in verschillende poules verdeeld op basis van hun sterkte.

Dit toernooi had als doel de studenten van de verschillende locaties kennis te laten maken met elkaar en hun een toernooi ervaring rijker te maken. Voor de meeste studenten was dit hun allereerste schaaktoernooi. Met een toernooi meedoen is altijd leuk want dan leer je de studenten beter kennen. Denk vooral aan, hoe gaan de studenten om met hun verlies, hoe schaken ze onder tijdsdruk etc.

Op 10 december is de organisatie om 08:00u gestart met het regelen van de ruimte zodat om 10:15u de eerst ronde kon beginnen. Vanaf 9:30u kwamen de studenten zich aanmelden en na een korte sessie van de hoofdarbiter startte de eerste ronde om 10:40u. Eenmaal gestart gingen de ronden snel.

De indeling van de verschillende klassen: Koning – 19 spelers, Dame – 16 spelers, Toren – 28 spelers, Loper – 22 spelers, Paard – 20 spelers, Pion 1 – 13 spelers, Pion 2 – 13 spelers, Pion 3 – 14 spelers.

Na de derde ronde was er een lunch pauze van 30 minuten. De studenten mochten lekker gaan eten en daarna zijn de wedstrijden doorgegaan met de vierde en vijfde ronde. Het bleef spannend tot en met de laatste ronde. Niet alleen was het spannend voor de spelers maar ook voor de ouders en de trainers.

Na de vijfde ronde mochten de studenten op het terras van Lalla Rookh verzamelen en het team had ook 8 educatieve cadeautjes voor de kinderen. Terwijl de arbiters de finale standing aan het produceren waren, waren er enkele begeleiders die de spelers bezighielden met de loting van de cadeautjes. Rond 13:40u is de organisatie gestart met de prijsuitreiking.

Sponsoren
Dit toernooi is medemogelijk gemaakt door Fernandes Bakkerij, Smart Green Copy Center & Arni Food & Beverages N.V.

Prijswinnaars Koning Klasse: 1. Jose Kemp, 2. Devesh Chander, 3. Dhris Chander, 4. Rifaro Jalil, 5. Jayden Halfhide, 6. Shakiel Kalloe, 7. Lamelie Pinas, 8. Alex Terborg, 9. Collin Siras, 10. Dorisa Jonisi.


BRon: SMEsport