Erwin de Vries doneert borstbeeld aan de Staat

773

Beeldend kunstenaar Erwin de Vries heeft het protocol van overdracht getekend van een borstbeeld, een zelfportret, dat hij schenkt aan de Staat Suriname. Dit doet de kunstenaar in verband met de viering van zijn 88ste verjaardag op donderdag 21 december.

Op 19 december heeft de kunstenaar zijn handtekening samen met directeur Elviera Sandie onder de overeenkomst geplaatst. Het Directoraat Cultuur is voornemens om het borstbeeld donderdag om 18.45 uur te onthullen bij ‘t Vat, om hem feestelijk te huldigen voor zijn uitzonderlijke en bijzondere kunst- en cultuur verdiensten nationaal en internationaal.

De Sokkel voor het beeld wordt gesponsord door Hans Hari, directeur van John Ziel Paints, terwijl ’t Vat zal zorgdragen voor het onderhoud en de instandhouding van het monument in samenwerking met het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.