SBB Kerst Bridgedrive 2017 als laatste toernooi afgewerkt

586

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) heeft zijn Kerst Bridgedrive 2017 op zondag 16 december jl. succesvol afgewerkt. Het werd gehouden in de speelzaal van de rechter-vleugel van het Lalla Rookh Complex en ving omstreeks 13.30 uur aan.

Alvorens met de wedstrijden te starten deed de voorzitter zijn welkomstspeech en gaf de arbiter de gebruikelijke mededelingen door. Er deden 14 competitieve paren mee en er waren 7 wedstrijdtafels. Er werd met de nodige stemming/animo in één algemene klasse gespeeld, waarbij er ook gezorgd waren voor Kerststukken en men enigszins ook kledij aan had in deze sfeer (het vorig jaar werd deze prestigieuze Kerstdrive nog gewonnen door Stephen Harripersad en Jane Harkisoen ook uit een aantal van 14 paren).

De stemming zat er aldoor helemaal goed in (zowel bij het begin, tijdens en na de drive, uitslag en prijsuitreiking) en werd er gezonde sportieve strijd geleverd aan de speeltafels voor een goede score met de nodige koffie/thee, drank, snacks er tussen door. Er werd een complete Round Robin gespeeld uit een set van 26 spellen: 13 ronden van steeds 2 boards, waarbij een ieder tegen elkaar uitkwam. De eventuele behaalde ‘top’ was goed voor 12 punten en de ‘nul’ voor 0 punt.

Het spannend toernooi werd redelijk vlot afgewerkt (zonder dat er enige arbitrage benodigd was van de meespelende arbiter) en aan het eind van de speelsessies bleek dat het bridgekoppel Jagdies Harpal / Santosh Raghoenandan de winnaar werd van deze laatste grote drive van de Bond voor dit jaar met een score van 197 wedstrijdpunten en een percentage van 63,1%. Dit koppel wist dit jaar ook de SBB/NSHI Immigratiedrive te winnen. Verder maakte het ook deel uit van het kampioensteam bij het Open Viertallen van de Inter-Guyanese Spelen dit jaar.

De tweede plaats was voor het koppel Bianca Jubitana / Stephen Harripersad met een score van 184 punten en 59%. De derde plaats was voor het gelegenheidskoppel Ann Blufpand-Meyer / Jane Harkisoen met een score van 173 punten en 55,4%. De vierde plaats was voor het koppel Marion Hoeseni-Idu / Marciano Sastro met 168 punten en 53,6%. De top vijf werd afgesloten door het koppel Pieter Sonneveld / Piem Reiziger met een score van 164 punten en 52,6%.

SBB Kerst Bridgedrive 2017 1 (1)Er waren voor fraaie trofeeën gezorgd voor de winnaars (kampioenen) en werden verder aan alle deelnemers (troost)prijzen uitgereikt, waardoor een ieder tevreden huiswaarts ging en niet met lege handen. De Bond bedankte eveneens alle sponsors (Gom Food Industries N.V., DTS/Mitra N.V., Willemsberg N.V., Eetcafe 45, Tropical Trade & Industries N.V., Beyrouth Bazaar, Devina’s Enterprises N.V., Golden Wings, Ang Chemicals N.V., Bouwbedrijf Lincoln N.V., Jumbo Trading, Sahara N.V. en de mee sponsorende bestuursleden voor hun welwillende medewerking. Ewald Muskiet en Ratan Kalka werden een kerststuk aangeboden als blijk van speciale waardering voor hun inzet t.b.v. de Bond. Verder werden alle overige sponsors en medewerkers van de Bond ook hartelijk bedankt voor alle ondersteuning gedurende het hele jaar door bij de diverse ontplooide activiteiten.

De jaarafsluiting van de Bond werd ook aangekondigd, welke inmiddels al plaats heeft gevonden op maandag 18 december jl. De Bond zal na een korte speelbreak weer op maandag 8 januari 2018 starten met zijn traditionele Nieuwjaarsdrive (zie details beneden). Het SBB jaarkalender 2018 is ook al opgestuurd. De Bond wenst aan een ieder alvast vrolijke en gezegende feestdagen toe!