Jair Tjon En Fa & Sunayna Wahi uitgeroepen tot beste sporters van 2017

655

Baanwielrenner Jair Tjon En Fa en atleet Sunayna Wahi zijn woensdagavond in het SOC gebouw (Olympic House) door de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) uitgeroepen tot de beste sporters van Suriname voor het jaar 2017.

Voor de award van beste sportman van het jaar maakten twee sporters er de meeste aanspraak op t.w. Jair Tjon En Fa en atleet Miguel van Assen. Tjon En Fa zette dit jaar bijzondere prestaties neer. Tijdens de USA Grand Prix als de Festival of Speed eindigde de Tjon En Fa op de eerste plaats. Verder haalde hij brons tijdens de Pan-Amerikaans kampioenschappen. Dit toernooi gold tevens als Caribische kampioenschap. Als beste van het Caribische Gebied kreeg hij daarom de gouden medaille.

In de categorie beste sportvrouw van het jaar stak Wahi met kop en schouders boven de rest uit. Wahi heeft dit jaar verschillende records verbroken. In februari vestigde zij op de 60 meter indoor een Surinaams record met tijd van 7.43 secondes. In maart vestigde zij ook een record op de 200 meter indoor (23.67) en op de 100 meter outdoor (11.42). In mei behaalde zij het kampioenschap op de 100 meter en de 200 meter tijdens de Rocky Mountain Athletic Conference. Verder eindigde Wahi op de zesde plaats op de 200 meter (23.42) bij de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen.

Tot junior sportman van het jaar werd uitgeroepen atleet Miguel Shepper. Atlete Monifah Djoe mocht met de eer strijken van junior sportvrouw van het jaar. Tot de beste sporters met een beperking werden uitgeroepen James Martens, Tanishas Sabajo, Brain Kliwon en Rachel Veldkamp. De SOC Lifetime Achievement Award is toegekend aan gewichtheffer wijlen Henk Brandflu.

uitslag
Bron: SMEsport