84 verkeersdoden voor het jaar 2017

1141

Voor het jaar 2017 zijn er 84 verkeersdoden genoteerd. De 50-jarige bromfietser Gangadien Chander Soebhassing die op zaterdag 30 december aan de Welgedacht B weg is aangereden door een personenauto, is de 83e verkeersdode.

De bestuurder van de auto is in het bezit van een rijbewijs en blies bij een blaastest 50 milligram uitgeademde alcohollucht, hetgeen betekent dat het promillage ver onder de toegestane milligram van 220 lag.

Het onderzoek is overgedragen aan de Militaire Politie.

Het tweede geval betreft een verkeersongeval, waarbij een voertuig over de kop sloeg op zaterdag 30 december omstreeks 23.15 uur aan de Commissaris Thurkoweg te Meerzorg. De autobestuurder heeft vermoedelijk de controle over de besturing van het voertuig verloren.

De 58-jarige meerijder Shirley Wolff- Manhoef liet ter plaatse het leven.

De autobestuurder die 835 milligram uitgeademde alcohollucht blies, is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Het toegestane alcoholpromillage is 220 milligram.

De ontzielde lichamen van de verkeersslachtoffers zijn voor obductie in beslag genomen.

De verkeersbarometer voor 2017 staat op 84.