Commissie beoordeling huisartsenpraktijk geïnstalleerd

752

De commissie beoordeling huisartsenpraktijk is geïnstalleerd door minister Patrick Pengel van het ministerie van Volksgezondheid. Dit vond plaats op dinsdag 9 januari 2018. “Na de aanname van de wet Nationale Basiszorgverzekering zijn een aantal zaken veranderd”, zegt de minister. Met de installatie van deze commissie is er een start gemaakt met de aanpak van zaken.

Het is volgens het beleid van het ministerie wenselijk om een betere geografische spreiding te krijgen om ervoor te zorgen dat de huisartsenzorg toegankelijker is. De regulering van de huisartsen praktijken en de uitvoering van de herregistratie van de huisartsen staat ook op de agenda van de commissie.
De commissie staat onder leiding van Drs. Maureen Wijngaarde van Dijk namens het ministerie van Volksgezondheid, drs. Mahender Mangroo ministerie van Volksgezondheid, Drs. Cynthia Kooman namens BOG en drs. Ferdy Beck namens de vereniging van Medici in Suriname.