Huiseigenaren aangevallen door rashond

1054

De politie van ressort Lelydorp kreeg op zondag 14 januari 2018 een melding van een geval. Het ging hierbij om de 82- jarige Moertedjaali Chiragali die om het leven is gekomen door te zijn gebeten door zijn rashond. De rashond is een mix van Rotweiler en Filla. Het andere slachtoffer S.F. (52) is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Zij was de schoondochter van Moertedjaali. Het ziekenhuis heeft haar opgenomen ter observatie.

Verklaring van huisgenoten luidt dat het slachtoffer S.F. bezig was in de tuin. De hond bevond zich op het erf. Toen zij een paar blauwe handschoenen aandeed, reageerde de hond agressief op de vrouw en viel haar aan. De schoonvader, die de schoondochter te hulp schoot, werd aangevallen door de hond en beet hem aan het lichaam. Hij liet ter plekke het leven. Zo stelde de arts de dood vast.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de nabestaanden. Wat er verder met de hond wordt gedaan, mag de familie zelf bepalen.