Pencak Silat sport wordt gepromoot door school

742

Het rijstdistrict heeft zondag een pencak silat school erbij, namelijk de Persaudara-an Pencak Silat-Setia Hati. Zij hebben in Paramaribo en omgeving zes afdelingen.

26972443_10155575318402772_1751012827_oDe voorzitter Sicilliano Kartoredjo is naar Nickerie vertrokken, samen met zijn bestuur en enkele leerlingen. Na de installatie en opening van hun afdeling in Nickerie hebben de leerlingen ook demostraties gegeven. Deze tak van sport zal verder gepromoot worden in het district door Zulkifi Jasamamad, de voorzitter van het afdelingsbestuur van Nickerie. De schoolleider, Soepraptoh Bari zijn wens was altijd een Pencak Silat school in Nickerie op te richten. Dankzij de ondersteuning van het hoofdbestuur uit Paramaribo is het mogelijk deze sport weer tot leven te brengen in Nickerie. Een van de redenen waarom de vereniging de gevechtssport nu ook in Nickerie wilt, is, omdat Pencak Silat wereldwijd veel meer bekenheid krijgt en dat willen ze ook in het district. Intussen telt de school 21 leerlingen, waarvan 8 jongens/heren en 13 meisjes/dames.