Man weer eens in verzekering gesteld wegens oplichtingspraktijken

710

De 44-jarige oplichter Albert N. werd op woensdag 10 januari j.l. aangehouden door de politie van Uitvlugt. Hij zou ervan worden verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan oplichterij. Slachtoffers deden vorig jaar al aangifte van geld die zij hebben gegeven aan Albert. Hij zou diensten aan hen leveren. Er werd gezegd dat hij zich bezig hield in de omgevind van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jaggernath Lachmonstraat, alwaar hij binnenlandbewoners benaderde met dat hij hun documenten in orde kon maken. Daarna werd er weer eens aangifte gedaan tegen Albert. Hij werd aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De verdachte heeft het ontvangen bedrag terug betaald aan het slachtoffer. Toen werd hij na afstemming en een ernstige waarschuwing, heengezonden. Niet lang daarna maakte hij een jonge dame, voor wie hij een familieboek en identiteitskaart in orde zou maken, in de maand December 2017 wel SRD 1.500 armer. De vrouw deed aangifte nadat is opgemerkt dat hij zich niet aan zijn woord hield. De oplichter, Albert N., is wederom op woensdag 10 januari j.l. aangehouden voor de andere strafbare feiten die is gepleegd. Hij heeft dit bekend.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld, ookal heeft hij het geldsbedrag terug betaald aan de jonge dame. De politie vermoedt dat hij nog meer slachtoffers moet hebben gemaakt. De benadeelden worden opgeroepen om zich alsnog aan te melden bij de politie van Uitvlugt voor het doen van aangifte.