4e verkeersdode is 71-jarige fietser

1126

Op vrijdag 19 januari is de 71-jarige fietser Hedwig Kajafai na te zijn aangereden door een personenauto aan de Zinniastraat overleden.

De politie van het Bureau Nieuwe Haven werd ingeschakeld voor de aanrijding met dodelijke afloop. De wetsdienaren troffen bij aankomst het levenloos lichaam van de fietser aan. Onderzoek wees uit dat de fietser over de Ziniastraat reed. De autobestuurder kwam vanuit de Goudenregenstraat richting de Kafliludistraat. Ter hoogte van het Ziekenhuis is de fietser onderschept door de personenauto. Hedwig liet ter plaatse het leven. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. De autobestuurder ramde ook een elektrische mast aan die in tweeën brak en op het wegdek viel.

De autobestuurder die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een blaastest blies hij 550 microgram per liter uitgeademde alcohollucht. Het toegestane alcoholpercentage is 220 microgram.

Het ontzielde lichaam is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze aanrijding is overgedragen aan de Militaire Politie, omdat de autobestuurder een militair is.

Met het overlijden van de bejaarde fietser stijgt de verkeersbarometer landelijk naar vier.