Nationale Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2018

614

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) zal naast de extra lessen die nu verzorgd worden zijn aandacht nu richten op de organisatie van de Verjaardagsdrive en de Nationale Open Viertallenteams kampioenschappen, die ‘gescheduled’ staan voor februari en maart 2018.

De prestigieuze Nationale Viertallen Kampioenschappen voor de leden zijn dit jaar vroeg geprogrammeerd vanwege de deelname van de delegatie van de SBB aan de 45e Inter-Guyaneze Bridge Kampioenschappen in Montjoly te Frans Guyana tijdens het komend Paasweekeinde gedurende 30 maart tot en met 2 april 2018. De bridgers worden opgeroepen om tijdig hun viertallenteams te vormen en zich goed voor te bereiden hiervoor. Indien er hierbij enige begeleiding nodig is zal het bestuur daarvoor zorgen.

Bij het viertallen wordt immers een Butlertelling gehanteerd en hierbij is een iets andere speelwijze vereist dan bij het parenspel. Waar we eerder stelden dat bij paren vaak het risico wordt genomen voor een extra overslag of een gewaagd doublet op een deelscore, gaat het er bij viertallen om zo veel mogelijk de manche te bieden en deze veilig uit te spelen. Overslagen zijn niet of nauwelijks van belang. Het motto bij viertallen is: “Bij twijfel naar de manche!”.

De periode om druk te onderhandelen om ‘ideale’ viertallen-teams samen te stellen is momenteel aan de gang evenals de registratie/inschrijving nu reeds open staat van de Nationaal Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2018. Hopelijk zal op 19 februari as., wanneer het start, meer competitieve viertallenteams meedoen dan het vorig jaar (zes teams). Hieraan doet vrijwel de absolute top mee uit de lokale bridgegemeenschap.

Er zal na de loting onder leiding van de wedstrijdleider vanaf maandag 19 februari 2018 een Round Robin voorronde gespeeld worden, waarbij elk team tegen elkaar uitkomt, bestaande uit een aantal sessies (maximaal 6) als er minder dan 8 teams zich inschrijven. De winnaar van deze voorronde is de eerste finalist, en de nummers twee en drie in deze voorronde spelen in de halve finale voor de andere finaleplaats. De finales zelf beslaan twee sessies, waarna de kampioen en semikampioen bekend zullen zijn.

De kampioen eventueel samen met de semikampioen zullen Suriname vertegenwoordigen bij de landenwedstrijden van het 45-ste Inter-Guyanese Bridge Spelen tijdens het Paas-weekeinde in Montjoly te Frans Guyana. Bij meer dan 7 geregistreerde teams wordt er vervolgens in 2 poules gespeeld, waarbij de nummers 1 en 2 kruisfinales tegen elkaar spelen om uit te maken wie de finalisten zijn. De wedstrijden in de voorronde worden afgewerkt met 2×12 spellen per sessie. De halve (kruis)finales 2×16 spellen en de finales 2×24 spellen. De Bond rekent op een actieve deelname van de leden aan dit toernooi.

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.