Natraject Strategisch Toerismeplan met minister Welzijn besproken

681

19247898_1567071913340592_2927170143143704585_nHet concept Strategisch Toerismeplan, dat het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) op 30 november 2017 aan de samenleving heeft gepresenteerd, is door het team onderleiding van mw. Sherida Mormon verder gefinaliseerd en nu formeel op vrijdag 19 januari 2018 aan minister Ferdinand Welzijn aangeboden. Dit plan is vanaf woensdag 24 januari beschikbaar op de website van HI&T.

Tijdens het onderhoud met de minister is benadrukt, dat het Toerismebeleid van HI&T in verhoogde tempo zal worden uitgevoerd en voortgezet middels het opzetten van een Tourism Project Support Unit (TPSU). De TPSU zal de acties c.q. stappen zoals genoemd in het Strategisch Toerismeplan moeten uitvoeren, en die beogen om duurzame ontwikkeling in de toerisme sector teweeg te brengen. Verder zal deze unit onder andere verantwoordelijk zijn voor de coördinatie met betrekking tot het schrijven van het Master Toerismeplan, dat eind 2018 gereed moet zijn. Ook het aantrekken van foreign direct investment in samenwerking met Investsur behoort tot de taakstelling van de Tourism Support Unit. Overigens moet de Tourism Project Support Unit worden gezien als voorloper van de bij wet in te stellen Tourism Authority. Het regeringsbeleid is gericht op het daadwerkelijk stimuleren van duurzame investeringen in de toerisme sector, waardoor ook de generaties na ons aan de toeristische produkten, die Suriname te bieden heeft, kunnen verdienen.