SAB bereidt Zuid-Amerikaanse halve marathon voor

713

De Zuid-Amerikaanse Halve Marathon kampioenschappen zullen op 29 juli 2018 in Paramaribo gehouden worden. Dit is de tweede internationale wegwedstrijd die de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) mag organiseren en die voorkomt op de jaarkalender van de IAAF.

De SAB heeft het afgelopen jaar al voor de 15e keer de 10 km South American Road Classic Race gehouden. Internationaal zijn er al uitnodigingen de deur uit voor de halve marathon. De SAB zal samenwerken met lokale actoren die ervaring hebben op dit gebied. De logistiek van de race zal aan internationale eisen moeten voldoen. Een autovrije route is een van de voorwaarden. Ook een goede medische begeleiding is een vereiste. De route zal gecertificeerd moeten worden en daarvoor zal er iemand uit de regio overkomen.

De nummers 1 t/m 3 zullen bij de mannen en vrouwen beloond worden met geldprijzen. Er gaat een aardig budget gepaard met de organisatie van deze wedstrijd omdat twee atleten per Zuid-Amerikaans land (leden van Consudatle) geaccommodeerd moeten worden, zegt de SAB.

Voor de atletiekbond betekent het organiseren van deze internationale race weer een stap voorwaarts in de organisatie van internationale wedstrijden. Voor dit jaar staat onder andere ook op programma een IAAF cursus voor de jury leden. Allemaal voorbereidingen om ook internationale baanwedstrijden te kunnen hosten. De realisatie van het internationaal atletiek stadion zal ook vragen dat het jurykorps ready is om ingezet te worden op dat niveau.

Surinaamse Atletiek Bond

Copyright © 2018 SMEsport.