Shiva Kalka – Gert Klootwijk winnen Open paren bridgesessie

720

Op maandag 22 januari jl. is bij de extra lessen i.h.k.v. de Hartencursus het onderdeel afspel onder de loupe genomen door de trainer Ramon Razab-Sekh. Er zal vervolgens nog twee weken aandacht besteed worden aan deze groep van ongeveer 16 bridgers.

Ook enkele bridgers die waren gekomen om alleen te spelen konden meedoen aan de les en nuttige informatie bekomen. Er waren uiteindelijk 20 bridgers aanwezig en werd er hierna open parensessies op de vijf wedstrijdtafels gespeeld met 10 deelnemende koppels. Er werd gescoord op de Bridgemate en alles verliep rustig op het feit na dat men soms werd geroepen, omdat er een enkele keer boards 12 of 14 kaarten had in een hand. Maar toch werd er lekker en vlot gespeeld. Voor de leden waren er ook tijdschriften aanwezig.

Tegen het eind van de sessie maakt de voorzitter de uitslag bekend en gaf dat er inderdaad jong bloed nodig was, omdat de jongste bridger Shiva Kalka met partner Gert Klootwijk hadden gewonnen met een wedstrijdscore van 102 punten en 60,7%. Hierna was het spannend en erg competitief gezien de minimale verschillen. De tweede plaats was voor Anand Poeran en Steven Haverkamp met 97 punten en 57,7%. De derde plaats was voor Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh met 96 punten en 57,1%. De vierde en de vijfde plaats was resp. voor Marion Hoeseni-Idu / Willy Gangaram Panday en Jane Harkisoen / Remie Wiratma met exact dezelfde score van 95 punten en 56,5%.

Nationale Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2018: Registratie geopend!
De Surinaamse Bridge Bond (SBB) zal naast de extra lessen die nu verzorgd worden zijn aandacht nu richten op de organisatie van de Verjaardagsdrive en de Nationale Open Viertallenteams kampioenschappen, die ‘gescheduled’ staan voor februari en maart 2018. De prestigieuze Nationale Viertallen Kampioenschappen voor de leden zijn dit jaar vroeg geprogrammeerd vanwege de deelname van de delegatie van de SBB aan de 45-e Inter-Guyaneze Bridge Kampioenschappen in Montjoly te Frans Guyana tijdens het komend Paasweekeinde gedurende 30 maart tot en met 2 april 2018.

De bridgers worden opgeroepen om tijdig hun viertallenteams te vormen en zich goed voor te bereiden hiervoor. Indien er hierbij enige begeleiding nodig is zal het bestuur daarvoor zorgen. Bij het viertallen wordt immers een Butlertelling gehanteerd en hierbij is een iets andere speelwijze vereist dan bij het parenspel. Waar we eerder stelden dat bij paren vaak het risico wordt genomen voor een extra overslag of een gewaagd doublet op een deelscore, gaat het er bij viertallen om zo veel mogelijk de manche te bieden en deze veilig uit te spelen. Overslagen zijn niet of nauwelijks van belang. Het motto bij viertallen is: “Bij twijfel naar de manche!”.

De periode om druk te onderhandelen om ‘ideale’ viertallen-teams samen te stellen is momenteel aan de gang evenals de registratie/inschrijving nu reeds open staat van de Nationaal Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2018. Hopelijk zal op 19 februari as., wanneer het start, meer competitieve viertallenteams meedoen dan het vorig jaar (zes teams). Hieraan doet vrijwel de absolute top mee uit de lokale bridgegemeenschap.

Er zal na de loting onder leiding van de wedstrijdleider vanaf maandag 19 februari 2018 een Round Robin voorronde gespeeld worden, waarbij elk team tegen elkaar uitkomt, bestaande uit een aantal sessies (maximaal 6) als er minder dan 8 teams zich inschrijven. De winnaar van deze voorronde is de eerste finalist, en de nummers twee en drie in deze voorronde spelen in de halve finale voor de andere finaleplaats. De finales zelf beslaan twee sessies, waarna de kampioen en semikampioen bekend zullen zijn. De kampioen eventueel samen met de semikampioen zullen Suriname vertegenwoordigen bij de landenwedstrijden van het 45-ste Inter-Guyanese Bridge Spelen tijdens het Paas-weekeinde in Montjoly te Frans Guyana.

Bij meer dan 7 geregistreerde teams wordt er vervolgens in 2 poules gespeeld, waarbij de nummers 1 en 2 kruisfinales tegen elkaar spelen om uit te maken wie de finalisten zijn. De wedstrijden in de voorronde worden afgewerkt met 2×12 spellen per sessie. De halve (kruis)finales 2×16 spellen en de finales 2×24 spellen. De Bond rekent op een actieve deelname van de leden aan dit toernooi.
Namens het bestuur van de SBB, Noot: De komende bridgelessen zijn steeds stipt van 19.00 tot 20.00 uur en ook toegankelijk voor een ieder en zijn er hier geen kosten aan verbonden. Verder zal er de komende maandag weer normaal gespeeld worden bij DSB om 20.00 uur. Aanmelden en aanwezig zijn hiervoor uiterlijk kwart voor acht n.m!

Surinaamse Bridge Bond

Bron: SMEsport.