Onderdelendief aangehouden door RBTM

966

Op vrijdag 19 januari heeft het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) de 35-jarige Winston P. aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt zwaar materiaal te hebben verduisterd. De verdachte maakte er een gewoonte van om belangrijke onderdelen van het zwaar materieel van klanten voor wie hij gewerkt heeft in zijn bezit te nemen. Hij opereerde als monteur van zwaar materieel in het achterland van Suriname.

Uit onderzoek bleek dat hij de weggenomen onderdelen doorvekocht aan derden. De slachtoffers deden aangifte bij de politie van het ressort Brokopondo, deze droegen de onderzoek door aan de recherché van region Midden. RBTM bood assistentie aan op aanvraag van deze dienst voor het opsporen van de verdachte. Winston werd op 19 januari gesignaleerd in het politieressort Latour en werd direct aangehouden. Na aanhouding vonden de wetsdienaren nog verschillende onderdelen van zwaar materieel in het voertuig van de verdachte, waaronder van graafmachiches. Deze zijn in beslag genomen. Winston is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De zaak wordt verder onderzocht door Recherche regio Midden.