Opening Jeugd damschool Randjietboys

553

De dam vereniging Randjietboys zal op zondag 4 februari 2018 een jeugdafdeling openen. Deze jeugdafdeling zal genoemd worden “Damschool Radjietboys” en heeft inmiddels al vijftien jeugdspelers als leden. Ook andere jeugddammers kunnen zich inschrijven.

Op de openingsdag zullen er ook damlessen worden verzorgd. De bedoeling is dat Damschool Radjietsboys elke zondag voor de jeugd damlessen zal verzorgen en toernooien moet organiseren. De Surinaamse dammerij heeft behoefte aan een jeugdafdeling bij alle verenigingen om het dammen bij de jeugd te stimuleren.

Bestaande jeugdverenigingen als De Kroon en Perkaash (JoFeWa) hebben hun bijdrage aan het dammen bij de jeugd al jaren geleverd, maar helaas is dat nog niet wat het wezen moet om het jeugd dammen in Suriname overal te stimuleren. Het huidig bestuur van Surinaamse Dambond heeft sinds het aantreden vorig jaar bij de verenigingen gepleit om een jeugdafdeling te hebben.

Randjietboys heeft het voorbeeld gegeven om naast een senioren vereniging ook een jeugdafdeling te hebben. Indien de verenigingen een jeugdafdeling hebben zal dat ook bijdragen dat de jeugd in de verschillende buurten de gelegenheid krijgen om de damsport te beoefenen. De SDB zal ook ernaar toe werken om meer lid verenigingen vanuit de districten te krijgen om het dammen ook in de districten te stimuleren bij vooral de jeugd.

Op dit moment heeft de SDB een jeugdvereniging uit alleen het district Nickerie nl. “Damschool Jeugd Nickerie”, die een bijdrage heeft geleverd om een top jeugdspeler als Quincy Ngawikromo te leveren. Het is onontbeerlijk dat de SDB en haar leden de jeugd het dammen zullen moeten stimuleren om de continuïteit van de dammerij in Suriname te waarborgen en andere jeugd topdammers voort te brengen.

De activiteiten van Damschool Randjietboys zal om 10.00u ‘smorgens starten in het Jabar Imamdi Sportcomplex aan de Ramsoed weg. De inschrijving begint vanaf 10:00 ’s morgens.

Surinaamse Dambond

Bron: SMEsport