Suriname verliest topklasse beeldkunstenaar

1160

Erwin de Vries is niet meer. De beeldkunstenaar verwisselde op woensdag 31 januari 2018 het tijdelijke met het eeuwige. Elvira Sandie, directeur Cultuur, is ervan overtuigd dat De Vries zowel nationaal als internationaal zijn stempel heeft gedrukt als kunstenaar. Ze refereert naar de kunstenaar als een mens met het hart op de juiste plek.

Erwin-de-Vries-2-640x315De directeur heeft voor de afgelopen zes maanden bijna dagelijks contact gehad met “Erwin”, zoals ze de kunstenaar noemt. Ze is getroffen door zijn heengaan maar probeert veel troost te vinden in zijn nalatenschap. “We zijn trots op hem” zegt de directeur glimlachend. De band van deze grote Surinamer en het departement gaat terug naar het begin van dit directoraat. “Erwin deed al langer dan 50 jaar aan kunst en het directoraat Cultuur bestaat pas 38 jaar” legt Directeur Sandie uit. Het hoogtepunt in de relatie was in december van het vorig jaar bij de onthulling van het Borstbeeld van de Vries. De voorbereidingen naar dit moment zijn getroffen door de staat Suriname en vrienden van de kunstenaar. Het doel hiervan was om De Vries te eren.

Erwin de Vries werd acht en tachtig jaar.