Nadat de First lady van Suriname, Ingrid Bouterse – Waldring aan de schakelaar heeft getrokken, volgt er een luid gejuich. Juichende mensen glunderen van geluk. De mensenmassa laat dan letterlijk en figuurlijk van zich horen.

Het trekken van de schakelaar betekende meer dan het licht aanmaken voor dat moment. Voortaan zal het licht ervoor altijd zijn in het Pokigron gebied. De Surinaamse regering bewerkstelligde dat Pokigron gevoed door de nieuwe hybridecentrale voortaan 1x 24 uur elektriciteit zal hebben. De ingebruikname van de nieuwe centrale vond plaats op 03 februari 2018. Volgens Ramon Abrahams, vertegenwoordiger van de president, zal het niet bij dit gebied blijven. De Raadsadviseur bracht de opdracht van de president over om ook het overig deel van het Boven Surinamegebied te ontsluiten van elektriciteit. Verder benadrukte Abrahams de samenwerking die er geweest is tussen de Dienst Electrificatie en de Energie Bedrijven Suriname.