Opstandige scholieren belanden bij politiebureau

1175

Op donderdag 1 februari heeft Dinmahomed opstandige scholieren naar het politiebureau vervoerd. Hij is de buurtmanager van politieressort Geyersvlijt en deed zijn activiteit met assistentie van een buurtwacht en het Regio Bijstand Team Paramaribo. Er is geruimte tijd de klacht bij de leiding van de Dennertschool dat twee scholieren van andere scholen in de omgeving er een gewoonte van maken om te vechten met een groep jongens van deze school.

De school speelde deze klacht door aan de politie. De buurtmanager deed donderdag met assistentie een bezoek bij de school en brachten de scholieren over naar het bureau. Messen, schroevendraaier en een schaar zijn aangetroffen in de schooltassen en zijn meteen in beslag genomen. De politie heeft de ouders van deze leerlingen op de hoogte gesteld over de activiteiten van hun kinderen. Eerder was een van de jongens al te zien op Facebook in een filmpje waarin scholieren aan het vechten zijn. Dit heeft gemaakt dat er meteen een proces-verbaal gemaakt werd.

Ouders, zie erop toe dat uw kinderen geen scherpe voorwerpen gelijkende op wapens naar school mee te nemen. Ook verstandig om controle uit te oefenen op uw kind en hen te wijzen op de gevolgen van hun gedrag, Aldus een beroep van de politie.