PL-structuren Nickerie kiezen alleen de verkiezing in te gaan

1050

Ze willen zelfstandig en alleen de verkiezing van 2020 ingaan, dus niet in combinatieverband, dat hebben de structuren van Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie te kennen gegeven. PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de hoofdbestuur een luisteren oor heeft voor de wensen van onze structuren, dus daar houden ze wel rekening mee. “Maar of we daadwerkelijk alleen of toch in samenwerkingsverband de verkiezingen ingaan, daarover is nog geen besluit genomen. Dat zullen we binnen de partij in groter verband moeten bespreken.” Voor een paar dagen was Somohardjo in Nickerie in verband met de geplande installatie en herinstallatie van de kernen. Voordat de hoofdsbestuurverkiezingen plaatsvinden in December dit jaar, is het streven erop gericht om 200 kernen te hebben geinstalleerd dan geherinstalleerd. De komende weken zal er hard gewerkt worden aan de installatie en herinstallatie van de kernen, daarbij ondersteund door de partijstructurenen ondersteuningsgroepen in verschillende districten, Aldus het hoofdbestuur van de partij. Een van de voornemens van de PL is om minstens een keer per maand een Aktua Fest ate organiseren.

De kernen die in de afgelopen periode zijn geinstalleerd of opnieuw zijn geinstalleerd worden gespresenteerd aan de samenleving tijdens deze activiteit. Op 3 maart 2018 wordt de eerste Aktua Festa gehouden op Dessa, Lelydorp. Kernen van verschillende districten worden gespresenteerd, dus niet alleen van een district, dit gebeurt op logistieke verantwoorde wijze. Bijvoorbeeld: In Wanica kunnen de kernen van Wanica, Commewijne en Saramacca samen worden genomen. Maar de kernen van Nickerie zijn t ever om dit evenement bij te wonen, dus zullen ze op een andere dag Nickerie samen met Coronie moeten presenteren. “Op deze manier kunnen we er zeker an zijn dat we alle 200 kernen hebben geinstalleerd of geherinstalleerd voor de bestuursverkiezingen in December en deze ook aan de samenleving hebben gepresenteerd.” legt Somohardjo uit. Deze is de gedachte achter de PL Aktua Festa.