Uitvaart Erwin de Vries vandaag

896

Elviera Sandie, directeur van het directoraat Cultuur vermeld tegenover het Nationaal Informatie Instituut dat Erwin de Vries met staatseer ten grave wordt gedragen.

Dit besluit heeft het directoraat maandagmiddag van de directeur van het Kabinet van de President vernomen. Hedenmorgen hebben de gran brada Erwin Goedhart en een team van de federatie van afleggers in Suriname hun volledige ondersteuning verleend bij het afleggen van deze grote kunstenaar.

Het Directoraat Cultuur is enorm blij met dit besluit, omdat zij van mening is dat de top van het land betrokken moet zijn bij het laatste moment van deze cultuur icoon van het land. De Vries zal vandaag, woensdag 7 februari 2018 om 13:00 uur in het Kamer van Koophandel en Fabrieken opgebaard zijn. De gemeenschap wordt in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van deze grote Surinamer. Het wordt geen rouwdienst, maar een ceremonie van speeches afgewisseld met culturele optredens, benadrukt de directeur. Het Directoraat zal hierbij ook hun volledige bijdrage leveren.
De waarnemend minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Patrick Pengel, gaat als hoogste gezagsdrager namens de Staat een toespraak houden bij de uitvaartplechtigheid van deze grote kunstenaar.
Om 16:30u vertrekt de stoet, onder begeleiding van de Militaire Politie, naar de laatste rustplaats waar hij om 17:30u in familiekring ten grave wordt gedragen.