Verdachte steekverwonding 21-jarige man aangehouden

1100

De 21-jarige Ravella H. is op donderdag 8 februari aangehouden door leden van de afdeling Kapitale Delicten (KD). Ravella wordt ervan verdacht de 21-jarige Shakur Merkus op woensdagavond te hebben gestoken met een scherp voorwerp.

Merkus reed met een grijs gelakt voertuig naar de Maritieme Politie en liep waggelend het bureau binnen. Voordat de politieambtenaar hem kon spreken, zeeg hij neer. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het verdere onderzoek in deze zaak is door de politie van Geyersvlijt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Tijdens het onderzoek van KD is Ravella in beeld gebracht. Voordat zij kon worden aangehouden stelde haar raadsman de politie in kennis dat Ravella zich wenste aan te melden.

De vrouwelijke verdachte meldde zich met haar raadsman aan. Zij is gelijk aangehouden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat het motief kan worden gezocht in de relationele sfeer. In het voertuig is er een scherp voorwerp aangetroffen en in beslag genomen.

Obductie heeft uitgewezen dat Shakur ten gevolge van de fatale steek is overleden.