Geen uitbraak ziekenhuisbacterie op SEH

559

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo betreurt de recente berichtgevingen die via social media rondgaan welke NIET op waarheid berusten, en het ziekenhuis wederom in een kwaad daglicht plaatsen. Het Academisch Ziekenhuis heeft geenszins te maken met een uitbraak van een ziekenhuisbacterie op de Spoed Eisende Hulp, nimmer zijn we bezig met een experiment. Wij behandelen patiënten en experimenteren niet. Het gevaar van deze berichtgeving is dat mensen zich onttrekken aan medische zorg, waardoor hun gezondheidstoestand zou kunnen verslechteren. Wij doen een dringend beroep op de samenleving om dergelijke verontrustende berichtgeving te negeren en zich daardoor niet te laten beïnvloeden in het belang van hun gezondheid. De SEH en alle overige afdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bieden normaal zorg.