Landelijke moestuinenproject succesvol verlopen

581

27655363_1960269360968365_1985950468784758584_nHet landelijke moestuinenproject van Stichting The Positive Movement is succesvol verlopen. Dit project had een duur van 2 maanden en is uitgevoerd is alle 10 districten. Clyde Ford de voorzitter van deze stichting geeft aan de ondersteuning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zeer op prijs te stellen. LVV heeft de stichting tijdens de launch en gaande de uitvoering van het project ondersteunt met zaden en plantmateriaal.

Ford was op bezoek geweest bij minister Soeresh Algoe en staf om te praten over de verdere samenwerking. Het ministerie zal de stichting blijven ondersteunen en binnenkort wordt aanvang gemaakt met verschillende landbouwtrainingen aan belanghebbenden. Volgens Onderdirecteur Ashween Ramdin van het Onderdirectoraat Landbouw past dit project geheel binnen het beleid van LVV.

In een nagesprek zegt Ford na de trainingen van het ministerie van LVV te zullen beginnen met het project “Elk huis voorzien van een fruitboom”. Ford wilt verder jong en oud stimuleren om te planten op een biologische manier. Volgens hem is het nodig om aan duurzaam landbouw te doen, zodat er gezonde burgers zijn die op hun beurt ook gezond voedsel kunnen produceren.