Xaviera Plet: “Ik houd van nieuwe uitdagingen”

1186

Xaviera Plet, een 23-jarige Surinaamse vrouw, heeft onlangs meegedaan aan de Miss Tourism World-verkiezing in Maleisië. Hoewel dit jong dynamisch talent niet in de prijzen viel, heeft zij een dosis aan ervaring meegenomen, welke zij zal overdragen aan toekomstige missen. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut vertelt deze trotse Surinaamse schoonheid over haar leven, de periode voor en tijdens het contest.

Plet die geschiedenisstudent is op de Anton de Kom universiteit van Suriname, met als afstudeerrichting Heritage Tourism, heeft in 2014 deelgenomen aan de miss Suriname verkiezing en in 2017 aan de Miss Tropical Beauties Suriname, waar zij op de 3e plaats eindigde. “Het was een grote uitdaging voor mij. Ik moest meer wennen aan discipline hebben. Ik moest make-up hebben en ik was daar niet echt gewend aan. Het make-up zetten heb ik pas later geleerd”, vertelt de ambitieuze Paraanse over haar ervaringen naar de miss Tropical Beauties verkiezing. Xaviera geeft verder aan, dat het goed aanvoelt wanneer je hard hebt gewerkt en aan het eind daarvan beloond wordt.

Met de organisatie van Miss Tropical Beauties heeft de second runner-up vele sociale projecten uitgevoerd. De periode naar de internationale pageant toe was het zwaarst, maar met de hulp van de Surinaamse organisatie, familie en vrienden was die minder stressvol. “Ik voelde me trots om Suriname te kunnen vertegenwoordigen in Maleisië, ik heb heel veel liefde voor mijn land en ben altijd degene die Suriname gaat en zal verdedigen. Ik heb een hele leuke tijd gehad”, vult Plet aan. Het volgende op de lijst van deze jonge Surinaamse trots is afstuderen om daarna te gaan voor haar masters in Heritage of Tourism. Haar boodschap aan jongeren in het algemeen is; “probeer elke dag een betere versie van jezelf te zijn”.

Bekijk hieronder het interview hieronder: