Officiële opening Dijk te Coronie

2341

Met het afschieten van de pagarra is de officiële opening van de dijk, in het district Coronie afgelopen. Op zondag 18 februari 2018 vond dit heuglijk feit onder grote publieke belangstelling plaats. Vicepresident Ashwin Adhin had de eer de plaquette ter ere van deze opening te onthullen samen met de vertegenwoordigers van Coronie in het parlement.

WhatsApp-Image-2018-02-18-at-21.40.47-600x400‘Coronie heeft eindelijk een dijk’, ‘het zeewater zal het land niet meer opvreten’, ‘toerisme zal nu op gang komen en dat zal zorgen voor meer inkomsten voor het district’, luidden enkele van de reacties van belangstellenden bij dit lang verwacht moment. Projectmanager van aannemer Suriname Engineering Consultants (SUNECON), Ronny Blufpand verduidelijkte in zijn korte toespraak de functie van de 14.5 km lange dijk. De dijk is niet alleen zee werend, maar dient ook om het binnen gebied te ontwateren.

Samen met de mensen die goed werk hebben geleverd bij de oplevering van de dijk en het team van ministers, zal in het hiernavolgend traject de productie faciliterende fase worden ingegaan, dit zei de vicepresident in zijn speech aan de aanwezigen. De VP haalde de meeting met de president aan, waar het staatshoofd duidelijk heeft aangegeven dat er geluisterd moet worden naar de gemeenschap van Coronie.

Voor de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, is deze oplevering een waar genoegen. De bewindsman gaf aan dat na een gesprek met de vissers is besloten om ook een schutsluis bij te bouwen welke later dit jaar zal worden opgeleverd. “De klachten en voorstellen van Coronie gaan niet als koud water langs ons heen”, verklaarde de minister. Hij beloofde om samen met deskundigen te zullen kijken naar de mogelijkheden om oplossingen te brengen voor de uitdagingen binnen dit district, daarvoor zal er een goed uitgewerkt plan nodig zijn. De bewindsman deed een beroep op de mensen van het district om netjes om te gaan met de dijk.