Surinaamse Worstel Federatie opent jaar in Nickerie

664

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) zal haar seizoen 2018 openen in het district Nickerie. Dit zal gebeuren op zaterdag 24 februari aanstaande met haar jaarlijkse Opo Yari-activiteit. Echter is er ook een beachworsteltoernooi gekoppeld aan deze dag.

Dit toernooi zal op het Volksplein vanaf 17.00 uur worden gehouden. Na een succesvol jaar 2017, waar er een recordaantal activiteiten zijn afgewerkt, kijkt de SWF even optimistisch uit naar het komend jaar. In 2018 staat de deelname aan internationale toernooien centraal.

Beachtoernooi
Dat beachworstelen niet alleen Suriname, maar ook de wereld verovert is een feit. Vorig jaar begon de SWF deze tak te intensiveren, waarbij er drie toernooien (2 lokaal en 1 internationaal) is afgewerkt. Voor dit jaar staan er meer beachtoernooien geprogrammeerd. De eerste is in het district Nickerie op het Volksplein. Het publiek kan dit evenement gratis meemaken.

Dit toernooi geldt tevens als een fundraisingsactiviteit, waarbij er fondsen vergaard worden voor renovatie van worstelscholen, waaronder ook 1 in Nickerie. De SWF hoopt op, vooral het bedrijfsleven uit Nickerie, dat ze inkomen op deze dag met donaties voor de renovaties. Voor dit toernooi zich hebben alle toppers van de 8 actieve vereniging zich aangemeld. Opvallend en uniek is dat er ook 7 dames zijn, die in actie zullen komen. Ook de jeugd is sterk vertegenwoordigd.

Opo Yari
Tijdens de Opo Yari-activiteit, die na het beachtoernooi plaatsvindt, zullen onder andere kampioenen van 2017 gehuldigd worden. Verder geeft SWF-voorzitter Ravin Changoer ook een presentatie over de uitdagingen en vooruitzichten van de federatie voor de komende periode. Er is ook een etentje met alle actoren uit de worstelsport van Suriname, waaronder de atleten, clubbesturen en sponsoren.

Surinaamse Worstel Federatie

Bron: SMEsport.