Eerste editie Deca Challenge 2018

629

Op zondag 25 februari zal de eerste editie van de Deca Challenge 2018 gehouden worden. Dit schaaktoernooi zal zoals gebruikelijk in het Lallarookh-gebouw worden afgewerkt. Aan deze editie zullen zestig schakers afkomstig van zes schaakverenigingen participeren.

De schaakverenigingen die aan de eerste editie van dit jaar zullen meedoen zijn Schaakvereniging Rukhmania, Free First Move Chess Club, Chess for Talents, Schaakcombinatie Welgelegen, Stibula en Combinatie Schaakvereniging. Dit schaaktoernooi is specifiek bedoeld voor beginnende schakers die in twee klassen verdeeld zullen worden.

Voor het toernooi zullen de deelnemende schaakverenigingen elk tien schakers afvaardigen. Alle schakers zullen eerst uitkomen in een voorronde. Deze voorronde is bepalend voor de rangschikking van de spelers. Vervolgens zullen de spelers aan de hand van de rangschikking worden ingedeeld voor de finale, die in een beginners en intermediate klasse wordt afgewerkt.

Dit toernooi heeft een vriendschappelijk karakter en zal in elk kwartaal georganiseerd worden zodat de beginnende schakers wat wedstrijdervaring opdoen. De start van het toernooi is omstreeks tien uur ‘s morgens en zal rond twee uur ‘s middags worden afgesloten met de prijsuitreiking.

Vishay Hardwarsing

Bron: SMEsport.