Gelegaliseerde chinezen voordelig voor ons land

567

Illegale chinezen hebben de gelegenheid om zich tot eind april te legaliseren. De president van de Republiek Suriname, Z.E. Desire Bouterse, heeft tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar een verlaging van het bedrag voor de legalisatie aangekondigd. Illegale Chinezen zullen met deze maatregel in plaats van US$ 3000,- voortaan US$ 2000,- betalen om de Surinaamse Nationaliteit te verkrijgen.

Elke illegale chinees loopt na 30 april de kans om gedeporteerd te worden. Het legaliseren heeft volgens de waarnemend directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Michiel Ravenberg, niet alleen persoonlijk voordeel. Ravenberg is ervan overtuigd dat het ons land ook ten goede komt. Volgens de directeur kunnen illegalen zich niet scholen of werken en hebben hierdoor geen bijdrage aan het nationaal inkomen. Bovendien is het illegaal verblijven in een land tegen de wet.