Nationale Viertallen Bridgeteams Kampioenschappen 2018 in de startblokken

674

Nationale Viertallen Bridgeteams Kampioenschappen 2018 3Bij het “viertallen” wordt een Butlertelling gehanteerd en hierbij is een iets andere speelwijze vereist dan bij het parenspel. We stelden eerder dat bij paren vaak het risico wordt genomen voor een extra overslag of een gewaagd doublet op een deelscore.

Bij de viertallen gaat het om zo veel mogelijk de manche te bieden en deze veilig uit te spelen. Overslagen zijn niet of nauwelijks van belang. Het motto bij viertallen is: “Bij twijfel naar de manche!”. De periode om druk te onderhandelen om ‘ideale’ viertallenteams samen te stellen is voorbij en de registratie/inschrijving van de Nationale Viertallenteams Bridge Kampioenschappen 2018 is afgesloten. De registratie van de viertallenteams verliep tot vorig week en hebben zich 6 competitieve 4-tallenteams aangemeld, waaraan vrijwel de top meedoet uit de Surinaamse bridgewereld.

1085b4bd21ffae77dfae0aeba4559b95_XLOmdat er minder dan 8 teams zich hebben geregistreerd, zal er gespeeld worden in de Round Robin voorrondes, de halve finales en de finales op 19, 21, 26, 28 februari, 5, 7, 12 en 14 maart 2018 (zie reglement en speeldata overzicht). Er zal vanaf maandag 19 februari 2018 een Round Robin voorronde gespeeld worden beslaande uit vijf sessies t/m 5 maart a.s. De winnaar van deze voorronde is de eerste finalist, en de nummers twee en drie in deze voorronde spelen in de halve finale op 7 maart voor de andere finaleplaats. De finales zelf worden op 12 en 14 maart gehouden, waarna de kampioen en semi-kampioen bekend zullen zijn. De wedstrijden in de voorronde worden afgewerkt met 2×12 spellen per sessie.

Na de Nationale Viertallenteams Kampioenschappen volgt de deelname aan de 45ste editie van de Inter-Guyanese Bridge Spelen (IGBS), welke gehouden worden te Cayenne, Frans Guyana gedurende 30 maart – 2 april 2018. Suriname verdedigt haar titel. De kampioen en eventueel de semikampioen hebben het recht om in de landenteams categorie van de IGBS 2018 Suriname te vertegenwoordigen. Viertallenkampioen vorig jaar was Team Harripersad, welke eveneens Inter-Guyanees kampioen werd.

Er zal zijn vroegst eventueel pas weer op maandag 19 maart 2018 gecontinueerd kunnen worden met de reguliere open paren speelsessies te kantine van DSB!