President Bouterse roept op tot nationaal denken

672

De President van de Republiek Suriname, Desi Bouterse zei tijdens zijn toespraak bij de herdenking van de Dag der Bevrijding en Vernieuwing, dat de revolutie ons geleerd heeft om waardering te hebben voor elkaar, waar wij vredig naast elkaar kunnen leven, ongeacht onze religie of etnische afkomst. Ons grootste exportproduct is geen hout of olie, maar vrede en daarom zijn wij een voorbeeld voor de wereld. Deze avond is om te bezinnen, want door ons hectisch leven beseffen wij niet waartoe wij samen in staat zijn.

De President gaf verder aan dat onze jongeren in opmars zijn en dat doet hem goed. Het is goed om te beseffen wat voor werk wij doen en wat wij doen met onze organisaties. Weten wij welke arbeidsongeschikte vrouwen bij ons in de buurt wonen, want wij vergeten namelijk onze aandacht te besteden aan deze groep. Hoe stel ik mij op bij activiteiten, bij de handhaving, bij het meedenken en meebeslissen. Laten wij na 38 jaar revolutie bezinnen en doorgaan met het hebben en delen van liefde voor ons land. Wij moeten nationaal denken en alles voorover hebben voor onze natie. Gelukkig hebben wij mensen die nog steeds geloof hebben in onze ethische normen en waarden, aldus het staatshoofd.

In de afgelopen dagen waren er meerdere delegaties uit het buitenland te gast in ons land. Zo was de Braziliaanse minister van Defensie, de vice premiёr van Serviё, de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken op bezoek in ons land. Mevrouw Laurene Jobs heeft onlangs ons land ook aangedaan om iets te doen voor het milieu, met name om de Inheemsen te helpen. Zo wil zij een milieuproject uitvoeren in het zuidelijke deel van Suriname, welke in georganiseerd verband met de Indiaanse gemeenschap zal plaatsvinden. De potentie van het land is enorm en daarom kijkt men uit naar Suriname. Op 02 maart zullen in 170 landen voor dit land worden gebeden, zo moeten wij ook gaan bidden voor voor ons eigen land, aldus de President van de Republiek Suriname.