SWM streeft naar meer aansluitingen

641

Het aantal aansluitingen dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) per jaar verricht is groeiende. In 2015 werden 2898 huishoudens op het waterleidingnet aangesloten en dit is in 2017 meer dan verdubbeld. Cijfers van het bedrijf laten zien dat er 8870 aansluitingen zijn gerealiseerd. De SWM streeft ernaar om voor dit jaar 30.000 aansluitingen te doen.

SWM directeur, Marlon Oosterling, hoopt dit aantal te kunnen realiseren. Alles staat en valt volgens hem met financiën, maar met een goed gemotiveerd team in het bijzonder de veldarbeiders en het kantoorpersoneel denkt hij dat het mogelijk moet zijn. De SWM is momenteel druk bezig grote projecten uit te voeren teneinde meer huishoudens te voorzien van drinkwater. Er wordt onder andere een 35 kilometer lang buizennetwerk aangelegd naar Boskamp.

In de Gangaram Pandayweg is 6 kilometer aan buizen geplaatst. Het waterbedrijf heeft een studie om een buis te laten lopen onder de Oost- Westbrug om zo een gedeelte van Coronie van water te voorzien. Voor Commewijne komt er binnenkort ook een oplossing. Met De Watergroep uit België worden plannen uitgewerkt om het probleem van dit district tot het verleden te doen behoren. Ofschoon het bedrijf ook gebukt gaat onder de financiële crisis blijft de SWM aan de weg timmeren en worden huishoudens op het net aangesloten. Behalve dat de burgerij de rekeningen betaald, heeft een stuk bezuiniging ook bijgedragen dat het bedrijf in staat is om projecten uit te voeren, zegt Oosterling. Hij riep de samenleving op zuinig om te gaan met het beschikbare water